
Per 10 personen:
112 g Havermout
1,13 l Melk
78,75 g Suiker
250 g Appelmoes vers (ongezoet)
0,25 theelepel Citroenen
Kaneel
1
Bereid de dag ervoor de appelcompote: schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
2
Stoof de appelblokjes gaar met het sap van de citroen, snel afkoelen en in de koelkast plaatsen.
3
Breng de melk met de suiker aan de kook, zodra de melk kookt, zet op een lager vuur en strooi al roerend de havermout onder de melk.
4
Terug al roerend aan de kook brengen, zet het vuur lager en laat de havermout opzwellen (word dikker).
5
Draai het vuur uit en laat nog 5 min. trekken. Schep in de potjes en laat afkoelen, vervolgens in de koeling plaatsen.
6
Schep 1 eetlepel appelcompote op de potjes en bestrooi met een beetje kaneel.
CategorieMelkdessertenHACCP/AllergenenGluten, Melk
Ingrediënten
Per 10 personen:
112 g Havermout
1,13 l Melk
78,75 g Suiker
250 g Appelmoes vers (ongezoet)
0,25 theelepel Citroenen
Kaneel