Bereid de dag ervoor de appelcompote: schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Stoof de appelblokjes gaar met het sap van de citroen, snel afkoelen en in de koelkast plaatsen.
Breng de melk met de suiker aan de kook, zodra de melk kookt, zet op een lager vuur en strooi al roerend de havermout onder de melk.
Terug al roerend aan de kook brengen, zet het vuur lager en laat de havermout opzwellen (word dikker).
Draai het vuur uit en laat nog 5 min. trekken. Schep in de potjes en laat afkoelen, vervolgens in de koeling plaatsen.
Schep 1 eetlepel appelcompote op de potjes en bestrooi met een beetje kaneel.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bereid de dag ervoor de appelcompote: schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Stoof de appelblokjes gaar met het sap van de citroen, snel afkoelen en in de koelkast plaatsen.
Breng de melk met de suiker aan de kook, zodra de melk kookt, zet op een lager vuur en strooi al roerend de havermout onder de melk.
Terug al roerend aan de kook brengen, zet het vuur lager en laat de havermout opzwellen (word dikker).
Draai het vuur uit en laat nog 5 min. trekken. Schep in de potjes en laat afkoelen, vervolgens in de koeling plaatsen.
Schep 1 eetlepel appelcompote op de potjes en bestrooi met een beetje kaneel.