Gevulde courgette met gehakt

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 5 theelepel Courgette
 830 g Gemengd gehakt
 1 theelepel Eieren
 ½ theelepel Grote uien
 1 ons Lookpasta
 ½ ons Oregano
 25 g Paneermeel
 170 g Geraspte kaas 40%
 25 g Kippenbouillon Knorr
 8,33 g Gehakte peterselie
 Sambal
 17 g Aardappelzetmeel
1

Snij de courgette (1/2 p./p.) in 4 stukken en verwijder de zaden middenin. Zet ze mooi recht in een lage gastronormbak of vuurvaste schaal.

2

Hak of snij de zaden in kleine stukjes (niet mixen), snipper de uien.

3

Stoof de ui en courgette heel kort in een beetje olijfolie, laat even uitlekken.

4

Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel, oregano, lookpasta, gehakte peterselie (sambal) en de eieren machinaal. Meng de zaden en de ui op trage snelheid onder het gehakt.

5

Doe de gehaktvulling in een spuitzak met brede effen spuitmond en vul de holte in de courgette met nog een grote toren bovenop. Strooi de gemalen kaas er bovenop.

6

Bak af op 160C. gedurende 25 Minutes.

7

Serveer met rijst en tomatensaus.

Ingrediënten

 5 theelepel Courgette
 830 g Gemengd gehakt
 1 theelepel Eieren
 ½ theelepel Grote uien
 1 ons Lookpasta
 ½ ons Oregano
 25 g Paneermeel
 170 g Geraspte kaas 40%
 25 g Kippenbouillon Knorr
 8,33 g Gehakte peterselie
 Sambal
 17 g Aardappelzetmeel

Aanwijzingen

1

Snij de courgette (1/2 p./p.) in 4 stukken en verwijder de zaden middenin. Zet ze mooi recht in een lage gastronormbak of vuurvaste schaal.

2

Hak of snij de zaden in kleine stukjes (niet mixen), snipper de uien.

3

Stoof de ui en courgette heel kort in een beetje olijfolie, laat even uitlekken.

4

Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel, oregano, lookpasta, gehakte peterselie (sambal) en de eieren machinaal. Meng de zaden en de ui op trage snelheid onder het gehakt.

5

Doe de gehaktvulling in een spuitzak met brede effen spuitmond en vul de holte in de courgette met nog een grote toren bovenop. Strooi de gemalen kaas er bovenop.

6

Bak af op 160C. gedurende 25 Minutes.

7

Serveer met rijst en tomatensaus.

Notes

Gevulde courgette met gehakt