Snij de courgette (1/2 p./p.) in 4 stukken en verwijder de zaden middenin. Zet ze mooi recht in een lage gastronormbak of vuurvaste schaal.
Hak of snij de zaden in kleine stukjes (niet mixen), snipper de uien.
Stoof de ui en courgette heel kort in een beetje olijfolie, laat even uitlekken.
Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel, oregano, lookpasta, gehakte peterselie (sambal) en de eieren machinaal. Meng de zaden en de ui op trage snelheid onder het gehakt.
Doe de gehaktvulling in een spuitzak met brede effen spuitmond en vul de holte in de courgette met nog een grote toren bovenop. Strooi de gemalen kaas er bovenop.
Bak af op 160C. gedurende 25 Minutes.
Serveer met rijst en tomatensaus.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snij de courgette (1/2 p./p.) in 4 stukken en verwijder de zaden middenin. Zet ze mooi recht in een lage gastronormbak of vuurvaste schaal.
Hak of snij de zaden in kleine stukjes (niet mixen), snipper de uien.
Stoof de ui en courgette heel kort in een beetje olijfolie, laat even uitlekken.
Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel, oregano, lookpasta, gehakte peterselie (sambal) en de eieren machinaal. Meng de zaden en de ui op trage snelheid onder het gehakt.
Doe de gehaktvulling in een spuitzak met brede effen spuitmond en vul de holte in de courgette met nog een grote toren bovenop. Strooi de gemalen kaas er bovenop.
Bak af op 160C. gedurende 25 Minutes.
Serveer met rijst en tomatensaus.