
Per 10 st:
2,80 gals Witte wijn
0,14 ons Kaneel
143 g Suiker
71 g Rozijnen
0,14 theelepel Sinaasappel
0,14 theelepel Citroen
5 theelepel Peren Conference
50 g Amandelen
6,40 gals Water
1
1 Dag voordien: Witte wijn, kaneel, suiker, sinaasappel gehalveerd, citroen gehalveerd en water in een ruime kookpot doen.
2
De rozijnen afspoelen met koud water en toevoegen.
3
De peren schillen maar steeltje aan laten en in het vocht leggen.
4
Aan de kook brengen, zodra het kookt vuur iets lager zetten en rustig met deksel er op laten garen.
5
Zodra ze gaar zijn laten afkoelen met kookpot in een spoelbak met koud water.
6
De amandelen in de oven of pan roosteren.
7
De koude peren halveren, klokhuis verwijderen en in de bakken verdelen.
8
Kookvocht opgieten met rozijnen en bestrooien met amandelschilfers.
Optie:
9
eventueel julienne van sinaasappel en citroenzeste 2 maal koken in suikersiroop als extra garnituur.
CategorieFruitdessertenHACCP/AllergenenNoten, Pinda, Sesamzaad, Soja
Ingrediënten
Per 10 st:
2,80 gals Witte wijn
0,14 ons Kaneel
143 g Suiker
71 g Rozijnen
0,14 theelepel Sinaasappel
0,14 theelepel Citroen
5 theelepel Peren Conference
50 g Amandelen
6,40 gals Water