1 Dag voordien: Witte wijn, kaneel, suiker, sinaasappel gehalveerd, citroen gehalveerd en water in een ruime kookpot doen.
De rozijnen afspoelen met koud water en toevoegen.
De peren schillen maar steeltje aan laten en in het vocht leggen.
Aan de kook brengen, zodra het kookt vuur iets lager zetten en rustig met deksel er op laten garen.
Zodra ze gaar zijn laten afkoelen met kookpot in een spoelbak met koud water.
De amandelen in de oven of pan roosteren.
De koude peren halveren, klokhuis verwijderen en in de bakken verdelen.
Kookvocht opgieten met rozijnen en bestrooien met amandelschilfers.
eventueel julienne van sinaasappel en citroenzeste 2 maal koken in suikersiroop als extra garnituur.
Ingrediënten
Aanwijzingen
1 Dag voordien: Witte wijn, kaneel, suiker, sinaasappel gehalveerd, citroen gehalveerd en water in een ruime kookpot doen.
De rozijnen afspoelen met koud water en toevoegen.
De peren schillen maar steeltje aan laten en in het vocht leggen.
Aan de kook brengen, zodra het kookt vuur iets lager zetten en rustig met deksel er op laten garen.
Zodra ze gaar zijn laten afkoelen met kookpot in een spoelbak met koud water.
De amandelen in de oven of pan roosteren.
De koude peren halveren, klokhuis verwijderen en in de bakken verdelen.
Kookvocht opgieten met rozijnen en bestrooien met amandelschilfers.
eventueel julienne van sinaasappel en citroenzeste 2 maal koken in suikersiroop als extra garnituur.