Reinig de wortel en ui en snij in grove stukken. Fruit de garnaalkoppen in de hete olijfolie, vervolgens de groenten toevoegen en mee fruiten.
Wanneer de groenten glazig zijn de tomatenpuree toevoegen en al roerend meestoven tot deze van rood naar oranje kleurt. Blussen met de witte wijn en water.
Voeg de look, laurier, peper van de molen en visbouillon toe en laat rustig pruttelen voor 2 uur, regelmatig het water terug aanvullen.
Passeren door een puntzeef, opnieuw aan de kook brengen en binden met de roux. Cognac en room onder roeren [niet meer koken], nogmaals afsmaken. Afwerken op het allerlaatste moment met grijze garnalen en een plukje peterselie.
je kan de soep ook bereiden met de schalen van kreeft.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Reinig de wortel en ui en snij in grove stukken. Fruit de garnaalkoppen in de hete olijfolie, vervolgens de groenten toevoegen en mee fruiten.
Wanneer de groenten glazig zijn de tomatenpuree toevoegen en al roerend meestoven tot deze van rood naar oranje kleurt. Blussen met de witte wijn en water.
Voeg de look, laurier, peper van de molen en visbouillon toe en laat rustig pruttelen voor 2 uur, regelmatig het water terug aanvullen.
Passeren door een puntzeef, opnieuw aan de kook brengen en binden met de roux. Cognac en room onder roeren [niet meer koken], nogmaals afsmaken. Afwerken op het allerlaatste moment met grijze garnalen en een plukje peterselie.
je kan de soep ook bereiden met de schalen van kreeft.