Bestrijk de lage taart vormen met gesmolten boter.
Bekleed de vormen met bladerdeeg, de overschotten tot een bal kneden en opnieuw uitrollen.
Leg een groot stuk plastiekfolie (microgolf bestendig) over de vorm, vul met gedroogde erwten en plooi de plastiekfolie terug over de erwten naar binnen (randen moeten vrij zijn).
Bestrijk de randen met het los geklopt ei.
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C. gedurende 15 minuten neem uit de oven en verwijder met plastiekfolie de gedroogde erwten.
Opnieuw in de oven en nogmaals 7 minuten bakken.
Uit de oven, de vorm verwijderen en laten afkoelen op een rooster.
Onderaan eventueel een laagje pure chocolade aanbrengen met een borsteltje (voorkomt het slap worden van het deeg, steviger).
Laten opstijven en vullen met de los geklopte banketbakkersroom.
Het fruit reinigen en mooi bovenop schikken, abricoteren.
30gr. Gelfix+0,4dl. water (Gelfix is confituursuiker o.a. van Tienen suiker) even opkoken en het fruit bestrijken (=kleurloos maar blinkt mooi).
Afwerken met een rossas slagroom.
Kan eventueel ook gevuld worden met slagroom of half/half
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bestrijk de lage taart vormen met gesmolten boter.
Bekleed de vormen met bladerdeeg, de overschotten tot een bal kneden en opnieuw uitrollen.
Leg een groot stuk plastiekfolie (microgolf bestendig) over de vorm, vul met gedroogde erwten en plooi de plastiekfolie terug over de erwten naar binnen (randen moeten vrij zijn).
Bestrijk de randen met het los geklopt ei.
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C. gedurende 15 minuten neem uit de oven en verwijder met plastiekfolie de gedroogde erwten.
Opnieuw in de oven en nogmaals 7 minuten bakken.
Uit de oven, de vorm verwijderen en laten afkoelen op een rooster.
Onderaan eventueel een laagje pure chocolade aanbrengen met een borsteltje (voorkomt het slap worden van het deeg, steviger).
Laten opstijven en vullen met de los geklopte banketbakkersroom.
Het fruit reinigen en mooi bovenop schikken, abricoteren.
30gr. Gelfix+0,4dl. water (Gelfix is confituursuiker o.a. van Tienen suiker) even opkoken en het fruit bestrijken (=kleurloos maar blinkt mooi).
Afwerken met een rossas slagroom.
Kan eventueel ook gevuld worden met slagroom of half/half