Franse uiensoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 350 g Uien (gekuist)
 25 g Bakboter
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 3,33 g Rundsbouillon Knorr
 50 g Gezouten spek
 16,67 g Gemalen kaas
 33 g Croutons natuur Knorr
 PeZo
 0,67 gal Water
1

De uien machinaal in ringen versnijden en stoven in boter tot ze goudgeel zijn.

2

Deze in de soeppot scheppen en opzetten in warm water.

3

De peper en kippenbouillon, toevoegen en aan de kook brengen.

4

Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen, in lardons snijden.

5

Het spek lichtjes bakken in boter en in een zeef laten uitlekken.

6

Rundbouillon toevoegen aan de soep en verder afsmaken met pezo.
(Opnieuw een hoeveelheid soep afnemen maar ditmaal voor de diëten).

7

Het spek bij de soep doen en nog even laten opkoken.

Garnituur:
8

apart gemalen kaas en croutons.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , ,

Ingrediënten

Per liter:
 350 g Uien (gekuist)
 25 g Bakboter
 6,67 g Kippenbouillon Knorr
 3,33 g Rundsbouillon Knorr
 50 g Gezouten spek
 16,67 g Gemalen kaas
 33 g Croutons natuur Knorr
 PeZo
 0,67 gal Water

Aanwijzingen

1

De uien machinaal in ringen versnijden en stoven in boter tot ze goudgeel zijn.

2

Deze in de soeppot scheppen en opzetten in warm water.

3

De peper en kippenbouillon, toevoegen en aan de kook brengen.

4

Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen, in lardons snijden.

5

Het spek lichtjes bakken in boter en in een zeef laten uitlekken.

6

Rundbouillon toevoegen aan de soep en verder afsmaken met pezo.
(Opnieuw een hoeveelheid soep afnemen maar ditmaal voor de diëten).

7

Het spek bij de soep doen en nog even laten opkoken.

Garnituur:
8

apart gemalen kaas en croutons.

Franse uiensoep