Erwtensoep met rookworst

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 67 g Soepgroenten groen
 117 g Gedroogde spliterwten
 10 g Kippenbouillon Knorr
 17 g Aardappelen
 5 g Rookworst
 30 g Halfvolle melk
 PeZo
 Water
1

1 dag voor bereiding van de soep de spliterwten met een dubbele hoeveelheid water laten weken in de koelkast.

2

De spliterwten afgieten en afspoelen met stromend koud water.

3

De soepgroenten, de geweekte spliterwten, aardappelen, kippenbouillon Knorr en peper opzetten in heet water en aan de kook brengen.

4

Regelmatig afschuimen en dan omroeren, brand snel aan.

5

Intussen het vel van de rookworst verwijderen en in blokjes snijden.

6

Als de erwten gaar zijn de soep mixen en afsmaken met zout.

7

Nogmaals mixen met staafmixer door een puntzeef.

Garnituur:
8

de blokjes rookworst even opwarmen in de soep.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per liter:
 67 g Soepgroenten groen
 117 g Gedroogde spliterwten
 10 g Kippenbouillon Knorr
 17 g Aardappelen
 5 g Rookworst
 30 g Halfvolle melk
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

1 dag voor bereiding van de soep de spliterwten met een dubbele hoeveelheid water laten weken in de koelkast.

2

De spliterwten afgieten en afspoelen met stromend koud water.

3

De soepgroenten, de geweekte spliterwten, aardappelen, kippenbouillon Knorr en peper opzetten in heet water en aan de kook brengen.

4

Regelmatig afschuimen en dan omroeren, brand snel aan.

5

Intussen het vel van de rookworst verwijderen en in blokjes snijden.

6

Als de erwten gaar zijn de soep mixen en afsmaken met zout.

7

Nogmaals mixen met staafmixer door een puntzeef.

Garnituur:
8

de blokjes rookworst even opwarmen in de soep.

Erwtensoep met rookworst