
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
Intussen de melk onder het kookpunt brengen.
In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.
Melk toevoegen en verder mengen (de nodige hoeveelheid afnemen voor de diëten).
Boter smelten, toevoegen en verder mengen.
Opnieuw afsmaken.
Intussen de erwten voor 9 minuten steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.
Warm houden au bain-marie.
Serveren zowel bij vis als vlees.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
Intussen de melk onder het kookpunt brengen.
In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.
Melk toevoegen en verder mengen (de nodige hoeveelheid afnemen voor de diëten).
Boter smelten, toevoegen en verder mengen.
Opnieuw afsmaken.
Intussen de erwten voor 9 minuten steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.
Warm houden au bain-marie.
Serveren zowel bij vis als vlees.