2,25 kg Aardappelen
5 qts Gerookt spek ontzwoerd
500 g Grote uien
125 g Melkerijboter
Muskaatnoot
pezo
1
Aardappelen schillen, wassen en in kleineren stukken versnijden.
2
Gaar steamen voor ¾ en laten afkoelen.
3
De uien fijn snipperen en het ontzwoerde spek in lardons snijden.
4
Uien en spek apart bakken in boter.
5
De aardappelen bakken in boter, spek en ui toevoegen.
6
Even verder bakken en afsmaken met pezo.
Voor moslims:
7
Bereid zonder speklardons.
CategorieAardappelgerechtenHACCP/AllergenenMelk
Ingrediënten
2,25 kg Aardappelen
5 qts Gerookt spek ontzwoerd
500 g Grote uien
125 g Melkerijboter
Muskaatnoot
pezo
Aanwijzingen
1
Aardappelen schillen, wassen en in kleineren stukken versnijden.
2
Gaar steamen voor ¾ en laten afkoelen.
3
De uien fijn snipperen en het ontzwoerde spek in lardons snijden.
4
Uien en spek apart bakken in boter.
5
De aardappelen bakken in boter, spek en ui toevoegen.
6
Even verder bakken en afsmaken met pezo.
Voor moslims:
7
Bereid zonder speklardons.