Ananas afgieten (sap bijhouden) en de schijven ananas in blokjes snijden.
De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk laten koken. Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.
Opnieuw opzetten met wortel, uien, pezo en laurier. Zodra het kookt op een laag vuurtje laten gaar pruttelen tot het vlees gaar is.
Afgieten in een vergiet en de kippenbouillon met de halfvolle melk, kerriepoeder aan de kook brengen (intussen het vlees warm houden).
Het kookvocht mixen met de roux tot de juiste dikte.
Het sap toevoegen nadat een hoeveelheid werd afgenomen voor de diëten.
Bijbinden, ananas toevoegen en afsmaken.
Giet de saus bij het kippenvlees, roer voorzichtig om en warm een beetje bij.
Niet te veel meer omroeren zodat het mooie stukjes vlees blijven.
Serveren met pilaw rijst met groentjes (erwten, wortel, paprika).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Ananas afgieten (sap bijhouden) en de schijven ananas in blokjes snijden.
De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk laten koken. Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.
Opnieuw opzetten met wortel, uien, pezo en laurier. Zodra het kookt op een laag vuurtje laten gaar pruttelen tot het vlees gaar is.
Afgieten in een vergiet en de kippenbouillon met de halfvolle melk, kerriepoeder aan de kook brengen (intussen het vlees warm houden).
Het kookvocht mixen met de roux tot de juiste dikte.
Het sap toevoegen nadat een hoeveelheid werd afgenomen voor de diëten.
Bijbinden, ananas toevoegen en afsmaken.
Giet de saus bij het kippenvlees, roer voorzichtig om en warm een beetje bij.
Niet te veel meer omroeren zodat het mooie stukjes vlees blijven.
Serveren met pilaw rijst met groentjes (erwten, wortel, paprika).