Currysoep met kip

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 3 g Currypoeder
 10 g Kippenbouillon Knorr
 25 g Roux
 0,67 gal Halfvolle melk
 80 g Braadkip
 Peterselie dv.
 0,17 gal Room
 PeZo
 Water
1

Daags voordien een kippenbouillon van de 2 braadkippen bereiden (zie kippenbouillon), koelen en afgedekt in de koeling plaatsen.

2

De soepgroenten, verse gezeefde kippenbouillon, currypoeder, kippenbouillon Knorr, melk en water aan de kook brengen.

3

Intussen de kippen pellen en het zuivere (geen beentjes!!!) kippenvlees nog even in de koeling plaatsen.

4

Soep mixen en intussen roux (en eventueel nog curry) toevoegen tot de soep gebonden (dikker) is.

5

Room toevoegen en nogmaals afsmaken.

6

Het kippenvlees aan de soep toevoegen en even laten opwarmen.

Afwerking:
7

met gehakte peterselie en verdelen

CategorieHACCP/Allergenen, , , ,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 3 g Currypoeder
 10 g Kippenbouillon Knorr
 25 g Roux
 0,67 gal Halfvolle melk
 80 g Braadkip
 Peterselie dv.
 0,17 gal Room
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

Daags voordien een kippenbouillon van de 2 braadkippen bereiden (zie kippenbouillon), koelen en afgedekt in de koeling plaatsen.

2

De soepgroenten, verse gezeefde kippenbouillon, currypoeder, kippenbouillon Knorr, melk en water aan de kook brengen.

3

Intussen de kippen pellen en het zuivere (geen beentjes!!!) kippenvlees nog even in de koeling plaatsen.

4

Soep mixen en intussen roux (en eventueel nog curry) toevoegen tot de soep gebonden (dikker) is.

5

Room toevoegen en nogmaals afsmaken.

6

Het kippenvlees aan de soep toevoegen en even laten opwarmen.

Afwerking:
7

met gehakte peterselie en verdelen

Notes

Currysoep met kip