Currysoep met appeltjes

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 1,67 g Curry Verstegen
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 33 g Roux
 0,67 gal Halfvolle melk
 0,50 theelepel Appelen
 90 g Appelmoes blik
 0,17 gal Room
 PeZo
 Water
1

De soepgroenten groen, curry, kippenbouillon en water opzetten en aan de kook brengen.

2

De appels met schil in kleine blokjes snijden. Kort fruiten in hete olie, bestrooien met weinig suiker en even laten karamelliseren. Giet uit op een plaat om snel af te koelen (zo niet krijg je moes).

3

Als de groenten gaar zijn melk toevoegen.
Mixen en afsmaken (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).

4

Appelmoes bij de soep en opkoken.

5

Mixen, binden met roux en room toevoegen.

6

De kippen pellen, rundstong in dunne reepjes {5cm. lang} snijden.

Afwerking:
7

op het laatst de appeltjes en gehakte peterselie toevoegen.

CategorieHACCP/Allergenen, , , ,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten groen dv.
 1,67 g Curry Verstegen
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 33 g Roux
 0,67 gal Halfvolle melk
 0,50 theelepel Appelen
 90 g Appelmoes blik
 0,17 gal Room
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

De soepgroenten groen, curry, kippenbouillon en water opzetten en aan de kook brengen.

2

De appels met schil in kleine blokjes snijden. Kort fruiten in hete olie, bestrooien met weinig suiker en even laten karamelliseren. Giet uit op een plaat om snel af te koelen (zo niet krijg je moes).

3

Als de groenten gaar zijn melk toevoegen.
Mixen en afsmaken (een hoeveelheid afnemen voor de diëten).

4

Appelmoes bij de soep en opkoken.

5

Mixen, binden met roux en room toevoegen.

6

De kippen pellen, rundstong in dunne reepjes {5cm. lang} snijden.

Afwerking:
7

op het laatst de appeltjes en gehakte peterselie toevoegen.

Currysoep met appeltjes