Currysaus met ananas

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 270 g Grote uien
 0,20 l Halfvolle melk
 20 g Kippenbouillon knorr
 10 g Currypoeder Verstegen
 180 g Ananas in blik
 70 g Blanke roux Knorr
 270 g Appelmoes (blik)
 Zout
1

De siroop scheiden van de ananas, snij de ananas in kleine stukjes.

2

Reinig de uien en fruit ze in een beetje olie, voeg de appelmoes toe en laat even verder stoven.

3

Bestrooi met de currypoeder en laat even al roerend drogen, bevochtig met de ananassiroop en water.

4

Gaar koken, melk toevoegen, aanvullen met water tot 1L. en even onder het kookpunt brengen.

5

Mixen en binden met de blanke roux, afsmaken.

6

Zeven en de ananasblokjes (en eventueel room) toevoegen.

CategorieHACCP/Allergenen, , , ,

Ingrediënten

 270 g Grote uien
 0,20 l Halfvolle melk
 20 g Kippenbouillon knorr
 10 g Currypoeder Verstegen
 180 g Ananas in blik
 70 g Blanke roux Knorr
 270 g Appelmoes (blik)
 Zout

Aanwijzingen

1

De siroop scheiden van de ananas, snij de ananas in kleine stukjes.

2

Reinig de uien en fruit ze in een beetje olie, voeg de appelmoes toe en laat even verder stoven.

3

Bestrooi met de currypoeder en laat even al roerend drogen, bevochtig met de ananassiroop en water.

4

Gaar koken, melk toevoegen, aanvullen met water tot 1L. en even onder het kookpunt brengen.

5

Mixen en binden met de blanke roux, afsmaken.

6

Zeven en de ananasblokjes (en eventueel room) toevoegen.

Notes

Currysaus met ananas