Cup cakes

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 st:
 62,50 g Melkerijboter
 62,50 g Suiker
 1 theelepel Eieren
 75 g Bloem
 0,13 eetlepel Bakpoeder
 1,25 ml Amaretto
 12,50 g Pure chocolade Callebaut
1

Maat van cup cakes: bodem 4cm., boven 6cm. .

2

Maak het beslag zoals vanillecake (zie desserts).

3

Cutter de chocolade parels kort tot kleinere stukjes en meng samen met de Amaretto onder het beslag.

4

Zet 10 papieren cup cakes (niet tegen elkaar) op een bakplaat en vul ze (met behulp van een spuitzak) voor de helft.

5

Bak af in een voorverwarmde oven voor 15 minuten op 165°C. tot ze goudbruin zijn.

6

Uit de oven halen en op een rooster verder laten afkoelen.

7

De grootte van de cup cakes beïnvloedt de baktijd en het aantal.

8

De toegevoegde alcohol kan vervangen worden door andere bv. Grand-Marnier, Kirsh enz.….

9

Chocoladestukjes kan je vervangen door rozijnen, gekonfijte sinaasappel enz.….

10

Na afkoeling van de cup cakes kunnen deze bestreken worden met een suikersiroop (1deel water/2delen suiker, koken en laten afkoelen), zo maak je ze glanzend bovenaan.

CategorieHACCP/Allergenen, , ,

Ingrediënten

Per 10 st:
 62,50 g Melkerijboter
 62,50 g Suiker
 1 theelepel Eieren
 75 g Bloem
 0,13 eetlepel Bakpoeder
 1,25 ml Amaretto
 12,50 g Pure chocolade Callebaut

Aanwijzingen

1

Maat van cup cakes: bodem 4cm., boven 6cm. .

2

Maak het beslag zoals vanillecake (zie desserts).

3

Cutter de chocolade parels kort tot kleinere stukjes en meng samen met de Amaretto onder het beslag.

4

Zet 10 papieren cup cakes (niet tegen elkaar) op een bakplaat en vul ze (met behulp van een spuitzak) voor de helft.

5

Bak af in een voorverwarmde oven voor 15 minuten op 165°C. tot ze goudbruin zijn.

6

Uit de oven halen en op een rooster verder laten afkoelen.

7

De grootte van de cup cakes beïnvloedt de baktijd en het aantal.

8

De toegevoegde alcohol kan vervangen worden door andere bv. Grand-Marnier, Kirsh enz.….

9

Chocoladestukjes kan je vervangen door rozijnen, gekonfijte sinaasappel enz.….

10

Na afkoeling van de cup cakes kunnen deze bestreken worden met een suikersiroop (1deel water/2delen suiker, koken en laten afkoelen), zo maak je ze glanzend bovenaan.

Notes

Cup cakes