
Per 1 liter:
485 g Chocolade puur Callebaut
112 g Suiker
6 g Vanillesuiker
1,10 gals Room
2,30 gals Water
0,60 gal Halfvolle melk
1
Breng het water met de suiker en vanillesuiker aan de kook.
2
Breek de chocolade in kleine stukken (of callets = parels).
3
Neem de siroop van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe (niet omroeren), laat deze even smelten.
4
Na 5min. met een klopper glad roeren.
5
Melk onder roeren (of room).
6
Warm houden “ au bain- marie”.
7
Overschot bewaren in de koelkast, opnieuw opwarmen “au bain-marie” of microgolfoven (15 sec. micro-omroeren-15 sec. micro-omroeren ……)
CategorieBasis recepten dessertenHACCP/AllergenenMelk, Soja
Ingrediënten
Per 1 liter:
485 g Chocolade puur Callebaut
112 g Suiker
6 g Vanillesuiker
1,10 gals Room
2,30 gals Water
0,60 gal Halfvolle melk