Chocoladesaus warm

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 1 liter:
 485 g Chocolade puur Callebaut
 112 g Suiker
 6 g Vanillesuiker
 1,10 gals Room
 2,30 gals Water
 0,60 gal Halfvolle melk
1

Breng het water met de suiker en vanillesuiker aan de kook.

2

Breek de chocolade in kleine stukken (of callets = parels).

3

Neem de siroop van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe (niet omroeren), laat deze even smelten.

4

Na 5min. met een klopper glad roeren.

5

Melk onder roeren (of room).

6

Warm houden “ au bain- marie”.

7

Overschot bewaren in de koelkast, opnieuw opwarmen “au bain-marie” of microgolfoven (15 sec. micro-omroeren-15 sec. micro-omroeren ……)

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per 1 liter:
 485 g Chocolade puur Callebaut
 112 g Suiker
 6 g Vanillesuiker
 1,10 gals Room
 2,30 gals Water
 0,60 gal Halfvolle melk

Aanwijzingen

1

Breng het water met de suiker en vanillesuiker aan de kook.

2

Breek de chocolade in kleine stukken (of callets = parels).

3

Neem de siroop van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe (niet omroeren), laat deze even smelten.

4

Na 5min. met een klopper glad roeren.

5

Melk onder roeren (of room).

6

Warm houden “ au bain- marie”.

7

Overschot bewaren in de koelkast, opnieuw opwarmen “au bain-marie” of microgolfoven (15 sec. micro-omroeren-15 sec. micro-omroeren ……)

Notes

Chocoladesaus warm