Chocolademousse met sinaasappelcreme

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 230 g Chocolade puur   Callebaut
 4 theelepel Eieren
 100 g Suiker
 450 g Slagroom 40%
 1 stokje Gelatine 3gr.
Sinaasappelcrème:
 0,63 gal Sinaasappelsap  (brik,fles)
 25 g Suiker
 1,25 gals Room 20%
 1 theelepel Gelatine 3,3gr.
1

(zie chocolademousse)

2

Spuit de chocolademousse onmiddellijk in de flûtes glazen met een effen spuitmond want het moet bovenaan vlak zijn.

Sinaasappel crème:
3

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Het sinaasappelsap kort opkoken en de uitgeknepen gelatineblaadjes in laten smelten, laat afkoelen (minder dan lauw). Roer de Grand-Marinier, room er onder en giet met een schenkkan een dun laagje bovenop de chocolademousse.

4

Laat afkoelen in de koelkast, werk af met een rossas slagroom, stukje oranje fruit en chocolade garnituur.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 10 personen:
 230 g Chocolade puur   Callebaut
 4 theelepel Eieren
 100 g Suiker
 450 g Slagroom 40%
 1 stokje Gelatine 3gr.
Sinaasappelcrème:
 0,63 gal Sinaasappelsap  (brik,fles)
 25 g Suiker
 1,25 gals Room 20%
 1 theelepel Gelatine 3,3gr.

Aanwijzingen

1

(zie chocolademousse)

2

Spuit de chocolademousse onmiddellijk in de flûtes glazen met een effen spuitmond want het moet bovenaan vlak zijn.

Sinaasappel crème:
3

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Het sinaasappelsap kort opkoken en de uitgeknepen gelatineblaadjes in laten smelten, laat afkoelen (minder dan lauw). Roer de Grand-Marinier, room er onder en giet met een schenkkan een dun laagje bovenop de chocolademousse.

4

Laat afkoelen in de koelkast, werk af met een rossas slagroom, stukje oranje fruit en chocolade garnituur.

Notes

Chocolademousse met sinaasappelcreme