Chocolademousse

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 230 g Chocolade puur   Callebaut
 4 theelepel Eieren
 100 g Suiker
 450 g Slagroom 40%
 1 stokje Gelatine 3gr.
1

De gelatine weken in koud water.

2

Chocolade smelten in de microgolfoven (op halve stand 15sec, omroeren, opnieuw 15sec, omroeren  tot de chocolade gesmolten is).

3

Slagroom + 50 gr. suiker half opkloppen en even in de koeling plaatsen.

4

De eieren + 50 gr. suiker  machinaal wit kloppen.

5

Gelatine uitknijpen en smelten in de microgolfoven.

6

Gelatine druppelsgewijs met een klopper onder de eieren spatelen.

7

Chocolade voorzichtig onder spatelen, slagroom voorzichtig onder spatelen.

8

In glazen spuiten en laten opstijven in de koelkast.

9

Afspuiten met slagroom en bovenop een chocolade garnituur.

10

Je mag eventueel de chocolade verhogen tot 500gr.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

Per 10 personen:
 230 g Chocolade puur   Callebaut
 4 theelepel Eieren
 100 g Suiker
 450 g Slagroom 40%
 1 stokje Gelatine 3gr.

Aanwijzingen

1

De gelatine weken in koud water.

2

Chocolade smelten in de microgolfoven (op halve stand 15sec, omroeren, opnieuw 15sec, omroeren  tot de chocolade gesmolten is).

3

Slagroom + 50 gr. suiker half opkloppen en even in de koeling plaatsen.

4

De eieren + 50 gr. suiker  machinaal wit kloppen.

5

Gelatine uitknijpen en smelten in de microgolfoven.

6

Gelatine druppelsgewijs met een klopper onder de eieren spatelen.

7

Chocolade voorzichtig onder spatelen, slagroom voorzichtig onder spatelen.

8

In glazen spuiten en laten opstijven in de koelkast.

9

Afspuiten met slagroom en bovenop een chocolade garnituur.

10

Je mag eventueel de chocolade verhogen tot 500gr.

Chocolademousse