Chocolade cake met peren

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per stuk:
 125,50 g Bloem
 37,50 g Maizena
 2,25 theelepel Eieren
 1.125,50 g Melkerijboter
 168,75 g Pure chocolade Callebaut
 0,25 ons Kaneel
 2,25 theelepel Peer conference rijp
 56,25 g Suiker
 0,38 theelepel Bakpoeder zakje
1

Schil de rijpe peren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.

2

Smelt de chocolade in de microgolfoven (10sec… omroeren, 10sec….omroeren enz…) tot het een lauwe gladde massa is, zet even op een handdoek opzij (zo blijft die langer lopend).

3

Meng de zachte boter met suiker machinaal tot een gladde, witte massa. Eieren 1 voor 1 onder mengen, vervolgens de gesmolten chocolade.

4

Strooi er nu de bloem, maïzena, bakmeel en kaneel bij en meng tot een homogene massa.

5

Spatel er de blokjes peer onder.

6

Verdeel snel (als het beslag niet onmiddellijk wordt verdeelt dan is het te vast) het deeg over de beboterde Catharina vormen en strijk gelijk.

7

Afbakken in een voorverwarmde oven 140°C. gedurende 1 uur.

8

Uit de oven 10 minuten laten afkoelen en uitstorten, keren en laat afkoelen op een rooster.

9

Je kunt ook peren uit blik nemen.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , , ,

Ingrediënten

Per stuk:
 125,50 g Bloem
 37,50 g Maizena
 2,25 theelepel Eieren
 1.125,50 g Melkerijboter
 168,75 g Pure chocolade Callebaut
 0,25 ons Kaneel
 2,25 theelepel Peer conference rijp
 56,25 g Suiker
 0,38 theelepel Bakpoeder zakje

Aanwijzingen

1

Schil de rijpe peren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.

2

Smelt de chocolade in de microgolfoven (10sec… omroeren, 10sec….omroeren enz…) tot het een lauwe gladde massa is, zet even op een handdoek opzij (zo blijft die langer lopend).

3

Meng de zachte boter met suiker machinaal tot een gladde, witte massa. Eieren 1 voor 1 onder mengen, vervolgens de gesmolten chocolade.

4

Strooi er nu de bloem, maïzena, bakmeel en kaneel bij en meng tot een homogene massa.

5

Spatel er de blokjes peer onder.

6

Verdeel snel (als het beslag niet onmiddellijk wordt verdeelt dan is het te vast) het deeg over de beboterde Catharina vormen en strijk gelijk.

7

Afbakken in een voorverwarmde oven 140°C. gedurende 1 uur.

8

Uit de oven 10 minuten laten afkoelen en uitstorten, keren en laat afkoelen op een rooster.

9

Je kunt ook peren uit blik nemen.

Notes

Chocolade cake met peren