Schil de rijpe peren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
Smelt de chocolade in de microgolfoven (10sec… omroeren, 10sec….omroeren enz…) tot het een lauwe gladde massa is, zet even op een handdoek opzij (zo blijft die langer lopend).
Meng de zachte boter met suiker machinaal tot een gladde, witte massa. Eieren 1 voor 1 onder mengen, vervolgens de gesmolten chocolade.
Strooi er nu de bloem, maïzena, bakmeel en kaneel bij en meng tot een homogene massa.
Spatel er de blokjes peer onder.
Verdeel snel (als het beslag niet onmiddellijk wordt verdeelt dan is het te vast) het deeg over de beboterde Catharina vormen en strijk gelijk.
Afbakken in een voorverwarmde oven 140°C. gedurende 1 uur.
Uit de oven 10 minuten laten afkoelen en uitstorten, keren en laat afkoelen op een rooster.
Je kunt ook peren uit blik nemen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de rijpe peren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
Smelt de chocolade in de microgolfoven (10sec… omroeren, 10sec….omroeren enz…) tot het een lauwe gladde massa is, zet even op een handdoek opzij (zo blijft die langer lopend).
Meng de zachte boter met suiker machinaal tot een gladde, witte massa. Eieren 1 voor 1 onder mengen, vervolgens de gesmolten chocolade.
Strooi er nu de bloem, maïzena, bakmeel en kaneel bij en meng tot een homogene massa.
Spatel er de blokjes peer onder.
Verdeel snel (als het beslag niet onmiddellijk wordt verdeelt dan is het te vast) het deeg over de beboterde Catharina vormen en strijk gelijk.
Afbakken in een voorverwarmde oven 140°C. gedurende 1 uur.
Uit de oven 10 minuten laten afkoelen en uitstorten, keren en laat afkoelen op een rooster.
Je kunt ook peren uit blik nemen.