Chili con carne

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 1063 g Lams- of rundsgehakt [americain] 
 300 g Tomatenpuree
 312 g Tomatenblokjes
 563 g Grote uien
 563 g Wortelen
 0,31 l Pils bier
 0,25 fl oz Lookpasta
 312 g Rode bonen [kidney beens] blik
 25 g Kippenbouillon Knorr
 Beetje Pili pili of rode pepertjes
 Beetje aardappelzetmeel
 Zout
1

Het gehakt bakken in de braadpan, met behulp van een stevige pallet of schuimspaan het gehakt plat drukken (prakken).

2

De uien en wortelen machinaal in blokjes versnijden en mee laten stoven met het gehakt.

3

Tomatenpuree, lookpasta en laurier toevoegen. Blijven omroeren tot de tomatenpuree van rood naar oranje kleurt. Blussen met het pils bier, weinig water, tomatenblokjes en in een kookpot scheppen.

4

Voeg de kidney beans (weinig pilipili / rode pepers naar wens), kippenbouillon toe en laat zachtjes gaar pruttelen.

5

De chili con carne mag niet te veel vocht bevatten zoals spaghettisaus, moet droger.

6

Eventueel een beetje binden met een papje van water/aardappelzetmeel, verder afsmaken met zout. Serveren met pasta of gekookte aardappelen.

7

Je kunt ook er een eenpansgerecht van maken door de aardappelen in de chili gaar te laten pruttelen.

8

De tomatenblokjes kunnen vervangen worden door meer tomatenpuree, dus 4 blikken dan i.p.v. 2 blikken.

CategorieHACCP/Allergenen, ,

Ingrediënten

 1063 g Lams- of rundsgehakt [americain] 
 300 g Tomatenpuree
 312 g Tomatenblokjes
 563 g Grote uien
 563 g Wortelen
 0,31 l Pils bier
 0,25 fl oz Lookpasta
 312 g Rode bonen [kidney beens] blik
 25 g Kippenbouillon Knorr
 Beetje Pili pili of rode pepertjes
 Beetje aardappelzetmeel
 Zout

Aanwijzingen

1

Het gehakt bakken in de braadpan, met behulp van een stevige pallet of schuimspaan het gehakt plat drukken (prakken).

2

De uien en wortelen machinaal in blokjes versnijden en mee laten stoven met het gehakt.

3

Tomatenpuree, lookpasta en laurier toevoegen. Blijven omroeren tot de tomatenpuree van rood naar oranje kleurt. Blussen met het pils bier, weinig water, tomatenblokjes en in een kookpot scheppen.

4

Voeg de kidney beans (weinig pilipili / rode pepers naar wens), kippenbouillon toe en laat zachtjes gaar pruttelen.

5

De chili con carne mag niet te veel vocht bevatten zoals spaghettisaus, moet droger.

6

Eventueel een beetje binden met een papje van water/aardappelzetmeel, verder afsmaken met zout. Serveren met pasta of gekookte aardappelen.

7

Je kunt ook er een eenpansgerecht van maken door de aardappelen in de chili gaar te laten pruttelen.

8

De tomatenblokjes kunnen vervangen worden door meer tomatenpuree, dus 4 blikken dan i.p.v. 2 blikken.

Notes

Chili con carne