Champignonsoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten groen
 92 g Champignons
 5,83 g Kippenbouillon Knorr
 0,67 gal Halfvolle melk
 16,70 g Blanke roux Knorr
 20 g Champignonsoep Knorr
 PeZo
 Water
1

De dag voordien de champignons wassen, laten uitlekken en in schijfjes van 0,5cm. snijden.

2

Op zetten met halfvolle melk en pezo, afdekken met boterpapier, bordje bovenop leggen en deksel er op.

3

Gaarkoken en snel afkoelen (pot in een spoelbak met koud water zetten).

4

Bordje en boterpapier verwijderen en in een emmertje in de koeling plaatsen.

5

Champignonfond, soepgroenten, kippenbouillon, peper en water op zetten en aan de kook brengen.

6

Als de groenten gaar zijn mixen met champignonpoeder daarna binden met de blanke roux.

7

Afsmaken met pezo, champignons toevoegen en even laten opkoken.

8

Afwerken met gehakte peterselie.

CategorieHACCP/Allergenen, , , ,

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten groen
 92 g Champignons
 5,83 g Kippenbouillon Knorr
 0,67 gal Halfvolle melk
 16,70 g Blanke roux Knorr
 20 g Champignonsoep Knorr
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

De dag voordien de champignons wassen, laten uitlekken en in schijfjes van 0,5cm. snijden.

2

Op zetten met halfvolle melk en pezo, afdekken met boterpapier, bordje bovenop leggen en deksel er op.

3

Gaarkoken en snel afkoelen (pot in een spoelbak met koud water zetten).

4

Bordje en boterpapier verwijderen en in een emmertje in de koeling plaatsen.

5

Champignonfond, soepgroenten, kippenbouillon, peper en water op zetten en aan de kook brengen.

6

Als de groenten gaar zijn mixen met champignonpoeder daarna binden met de blanke roux.

7

Afsmaken met pezo, champignons toevoegen en even laten opkoken.

8

Afwerken met gehakte peterselie.

Champignonsoep