Caramelsaus

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 1 liter:
 571 g Suiker
 285 g Room 20%
 134 g Water
Gastronormplaat = 53cm. x 32,5cm. x 1cm. hoog
1

Maak de suiker met enkele druppels water helemaal nat, breng aan de kook.

2

Laat deze koken tot de randen beginnen te karamelliseren.

3

Even voorzichtig rond draaien met het potje (niet in roeren, opgelet voor verbranden).

4

Laat de suiker verder karamelliseren tot die goudbruin is.

5

Blussen met 0,2l. heet water (opgelet voor verbranden!!!), op een zacht vuurtje de karamel laten los pruttelen.

6

Zodra alle karamel is opgelost even wat laten afkoelen, vervolgens de slagroom onder roeren.

7

Door een fijne zeef gieten.

CategorieHACCP/Allergenen

Ingrediënten

Per 1 liter:
 571 g Suiker
 285 g Room 20%
 134 g Water

Aanwijzingen

Gastronormplaat = 53cm. x 32,5cm. x 1cm. hoog
1

Maak de suiker met enkele druppels water helemaal nat, breng aan de kook.

2

Laat deze koken tot de randen beginnen te karamelliseren.

3

Even voorzichtig rond draaien met het potje (niet in roeren, opgelet voor verbranden).

4

Laat de suiker verder karamelliseren tot die goudbruin is.

5

Blussen met 0,2l. heet water (opgelet voor verbranden!!!), op een zacht vuurtje de karamel laten los pruttelen.

6

Zodra alle karamel is opgelost even wat laten afkoelen, vervolgens de slagroom onder roeren.

7

Door een fijne zeef gieten.

Notes

Caramelsaus