
Per 1 liter:
571 g Suiker
285 g Room 20%
134 g Water
Gastronormplaat = 53cm. x 32,5cm. x 1cm. hoog
1
Maak de suiker met enkele druppels water helemaal nat, breng aan de kook.
2
Laat deze koken tot de randen beginnen te karamelliseren.
3
Even voorzichtig rond draaien met het potje (niet in roeren, opgelet voor verbranden).
4
Laat de suiker verder karamelliseren tot die goudbruin is.
5
Blussen met 0,2l. heet water (opgelet voor verbranden!!!), op een zacht vuurtje de karamel laten los pruttelen.
6
Zodra alle karamel is opgelost even wat laten afkoelen, vervolgens de slagroom onder roeren.
7
Door een fijne zeef gieten.
CategorieBasis recepten dessertenHACCP/AllergenenMelk
Ingrediënten
Per 1 liter:
571 g Suiker
285 g Room 20%
134 g Water