MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per stuk:
0,54 l Halfvolle melk
200 g Suiker (Kandij/graeffe/kristal)
217 g Oud droog brood
83,33 g Rozijnen
83,33 g Vanillepudding Imperialle
0,17 ons Kaneel
1,17 theelepel Peer conference rijp
30,83 g Pure chocolade Callebaut
22,50 g Water
26,66 g Suiker
1Brood in kleiner stukken breken en samen met de suiker, kaneel, vanillepudding laten weken in de melk gedurende 15 minuten.
2De peren schillen en in blokjes snijden.
3De broodmassa machinaal kort los kloppen.
4Rozijnen even afspoelen met koud water en laten uitlekken.
5Peren en rozijnen onder de broodmassa spatelen.
6De Catharina vormen insmeren met boter en vullen 1cm. van de rand.
7Afbakken in een voorverwarmde oven 160°C. gedurende 1 uur.
8Uit de oven 10 minuten laten rusten, uitstorten op een rooster en laten afkoelen.
9Water met suiker koken en van het vuur de chocolade parels in strooien.
10Omroeren en met behulp van een paletmes uitstrijken over de koude broodpudding.
11Laten opstijven en versnijden.
12Broodpudding zonder peer moet je 0,7 dl. melk gebruiken.
13Tip: de priemtest om te checken of gebak gaar is werkt niet met broodpudding, als je bovenop duwt moet die vast en veerkrachtig aanvoelen.
Ingrediënten
Per stuk:
0,54 l Halfvolle melk
200 g Suiker (Kandij/graeffe/kristal)
217 g Oud droog brood
83,33 g Rozijnen
83,33 g Vanillepudding Imperialle
0,17 ons Kaneel
1,17 theelepel Peer conference rijp
30,83 g Pure chocolade Callebaut
22,50 g Water
26,66 g Suiker
Aanwijzingen
1Brood in kleiner stukken breken en samen met de suiker, kaneel, vanillepudding laten weken in de melk gedurende 15 minuten.
2De peren schillen en in blokjes snijden.
3De broodmassa machinaal kort los kloppen.
4Rozijnen even afspoelen met koud water en laten uitlekken.
5Peren en rozijnen onder de broodmassa spatelen.
6De Catharina vormen insmeren met boter en vullen 1cm. van de rand.
7Afbakken in een voorverwarmde oven 160°C. gedurende 1 uur.
8Uit de oven 10 minuten laten rusten, uitstorten op een rooster en laten afkoelen.
9Water met suiker koken en van het vuur de chocolade parels in strooien.
10Omroeren en met behulp van een paletmes uitstrijken over de koude broodpudding.
11Laten opstijven en versnijden.
12Broodpudding zonder peer moet je 0,7 dl. melk gebruiken.
13Tip: de priemtest om te checken of gebak gaar is werkt niet met broodpudding, als je bovenop duwt moet die vast en veerkrachtig aanvoelen.
Broodpudding in catharinavorm