Bearnaise colle

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
 8 gals Halfvolle melk
 60 g Roux
 3 theelepel Eidooiers
 0,80 gal Dragonazijn
 15 g Dragon
 4 g Kervelporties Ardo dv.
 Pezo
1

Maak minstens 2 dagen op voorhand de dragonazijn.

2

Pluk de blaadjes van 2 bussels dragon, wassen en in een glazen pot doen.

3

Giet bovenop azijn tot de blaadjes juist onder staan, sluit af (etiketje met datum aanbrengen) en in de koeling plaatsen.

4

Bereid een lichte bechamelsaus (zie sauzen).

5

Houd warm aan de kant, voeg de gehakte dragon en kervel toe.

6

Scheid de eidooiers van het eiwit, roer de dragonazijn onder de eidooiers.

7

Klop deze luchtig (zoals sabayon) op een klein vuurtje (constant de pot op het vuur draaien zodat de eidooiermassa niet te warm wordt, zo niet heb je een omelet of klonters).

8

Wanneer de strepen van de klopper even in de massa zichtbaar blijven dan is de eidooiermassa klaar.

9

Roer onder de bechamelsaus en smaak af met pezo, houd warm (liefst au bain- marie).

CategorieHACCP/Allergenen, , ,

Ingrediënten

 8 gals Halfvolle melk
 60 g Roux
 3 theelepel Eidooiers
 0,80 gal Dragonazijn
 15 g Dragon
 4 g Kervelporties Ardo dv.
 Pezo

Aanwijzingen

1

Maak minstens 2 dagen op voorhand de dragonazijn.

2

Pluk de blaadjes van 2 bussels dragon, wassen en in een glazen pot doen.

3

Giet bovenop azijn tot de blaadjes juist onder staan, sluit af (etiketje met datum aanbrengen) en in de koeling plaatsen.

4

Bereid een lichte bechamelsaus (zie sauzen).

5

Houd warm aan de kant, voeg de gehakte dragon en kervel toe.

6

Scheid de eidooiers van het eiwit, roer de dragonazijn onder de eidooiers.

7

Klop deze luchtig (zoals sabayon) op een klein vuurtje (constant de pot op het vuur draaien zodat de eidooiermassa niet te warm wordt, zo niet heb je een omelet of klonters).

8

Wanneer de strepen van de klopper even in de massa zichtbaar blijven dan is de eidooiermassa klaar.

9

Roer onder de bechamelsaus en smaak af met pezo, houd warm (liefst au bain- marie).

Notes

Bearnaise colle