
2x 500g net:
375 g Uien
250 g Wortelen
750 g Stoofprei
250 g Bleek(witte)selder
De groenten reinigen:
1
De groenten spoelen, vervolgens de grote uien wassen in een spoelbak met ruim koud water, machinaal in blokjes snijden.
2
Wortelen machinaal in blokjes.
3
Stoofprei machinaal in schijfjes.
4
De verse bleekselder in dunne reepjes versnijden (indien deze niet kraakvers is, dan kan deze niet machinaal worden versneden).
5
Selder en prei 2 tot 3 maal wassen in de grote spoelbak voor voeding met ruim koud water.
6
Laat de spoelbak leeglopen en laat de gewassen groenten uitlekken.
7
De gewassen selder en prei verdelen in de spoelbakken 1/3 en 2/3;
8
De uien volgens dezelfde verdeling toevoegen.
9
De wortelen worden alleen toegevoegd aan de spoelbak met 1/3 groenten.
Soepgroenten groen:
10
2/3 prei, selder en ui
Soepgroenten oranje:
11
1/3 prei, selder, ui en wortelen
CategorieSoepgroentenHACCP/AllergenenSelder
Ingrediënten
2x 500g net:
375 g Uien
250 g Wortelen
750 g Stoofprei
250 g Bleek(witte)selder