
Per 1.4 l:
1 l Halfvolle melk
90 g Vanillepudding poeder (Imperiale)
200 g Suiker
2,50 theelepel Eieren
1
Het aantal eieren is afhankelijk van het gewicht van het ei:
- 35/45gr. = 3st.
- 55/65gr. = 2st.
2
¾ van de melk aan de kook brengen met de suiker, wanneer de melk kookt het vuur lager zetten.
3
De eieren, de puddingpoeder en de rest van de melk machinaal los kloppen tot er geen klontertjes meer in zitten.
4
Giet de massa al roerend bij de hete melk, even laten doorkoken en in een spoelbak plaatsen met koud water zodat de pudding zo snel mogelijk kan afkoelen.
5
Regelmatig omroeren zodat er geen vel kan vormen, als de pudding lauw is in een emmer scheppen en afdekken met plastiekfolie op de pudding.
6
Deksel op plaatsen en laten afkoelen in de koelkast.
CategorieBasis recepten dessertenHACCP/AllergenenEi, Melk
Ingrediënten
Per 1.4 l:
1 l Halfvolle melk
90 g Vanillepudding poeder (Imperiale)
200 g Suiker
2,50 theelepel Eieren