
500GR.:
450 g Witte kool netto
50 g Wortelen netto
1,50 gals Azijn
75 g Suiker
2 fl oz kurkuma
1,50 gals Water
1
Verwijder de buitenste bladeren en kern van de witte kool. Snij machinaal of met de mandoline in zeer fijne reepjes.
2
Schil de wortelen en snij eveneens in zeer fijne reepjes (julienne).
3
Breng het water, azijn, suiker en kurkuma aan de kook.
4
Doe de witte kool en wortelreepjes er bij en laat voor 1 min. kort koken.
5
Onmiddellijk afgieten en laat het vocht als de kool snel afkoelen.
6
Eens afgekoeld beide weer bij elkaar doen en in de koeling plaatsen, kan voor een langere periode in de koelkast bewaard worden.
7
Neem een kleine hoeveelheid af en laat even uitlekken voor gebruik.
8
Serveren bij loempia’s of als slaatje.
CategorieSalades
Ingrediënten
500GR.:
450 g Witte kool netto
50 g Wortelen netto
1,50 gals Azijn
75 g Suiker
2 fl oz kurkuma
1,50 gals Water