Atjar

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
500GR.:
 450 g Witte kool netto
 50 g Wortelen netto
 1,50 gals Azijn
 75 g Suiker
 2 fl oz kurkuma
 1,50 gals Water
1

Verwijder de buitenste bladeren en kern van de witte kool. Snij machinaal of met de mandoline in zeer fijne reepjes.

2

Schil de wortelen en snij eveneens in zeer fijne reepjes (julienne).

3

Breng het water, azijn, suiker en kurkuma aan de kook.

4

Doe de witte kool en wortelreepjes er bij en laat voor 1 min. kort koken.

5

Onmiddellijk afgieten en laat het vocht als de kool snel afkoelen.

6

Eens afgekoeld beide weer bij elkaar doen en in de koeling plaatsen, kan voor een langere periode in de koelkast bewaard worden.

7

Neem een kleine hoeveelheid af en laat even uitlekken voor gebruik.

8

Serveren bij loempia’s of als slaatje.

Categorie

Ingrediënten

500GR.:
 450 g Witte kool netto
 50 g Wortelen netto
 1,50 gals Azijn
 75 g Suiker
 2 fl oz kurkuma
 1,50 gals Water

Aanwijzingen

1

Verwijder de buitenste bladeren en kern van de witte kool. Snij machinaal of met de mandoline in zeer fijne reepjes.

2

Schil de wortelen en snij eveneens in zeer fijne reepjes (julienne).

3

Breng het water, azijn, suiker en kurkuma aan de kook.

4

Doe de witte kool en wortelreepjes er bij en laat voor 1 min. kort koken.

5

Onmiddellijk afgieten en laat het vocht als de kool snel afkoelen.

6

Eens afgekoeld beide weer bij elkaar doen en in de koeling plaatsen, kan voor een langere periode in de koelkast bewaard worden.

7

Neem een kleine hoeveelheid af en laat even uitlekken voor gebruik.

8

Serveren bij loempia’s of als slaatje.

Notes

Atjar