Appelstrudel

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 9 stuks:
 0,50 theelepel Bladerdeeg Banquet d'or diepvries [2,5 x 56 cm. x 36,5 cm.]
 625 g Appelmoes met stukken
 25 g Rozijnen
 10 g Amandelschilfers
 10 g Kandijsuiker
 0,25 ons Kaneel
 0,38 theelepel Ei
 31,25 g Melkerijboter
 62,50 g Broyage
 18,75 g Bloem
 31,25 g Eieren
 Vanille
 Citroenrasp
 Abricoter
1

Frangipane: boter zacht maken. Broyage met de eieren los kloppen, boter, citroenrasp, zout en vanille onder kloppen. Bloem onder spatelen.

2

Haal de vellen uit de diepvries en laat ontdooien.

3

Giet het appelmoes in een vergiet en laat dit minstens ½ uur uitlekken.

4

Vet de bakplaten in en bedek ze met boterpapier of bakmat.

5

Snijd het bladerdeegvel in 2 plakken van 13cm. en 2 plakken van 15,5cm.

6

Leg 2 plakken van 13cm. naast elkaar op de bakplaat en bestrijk de zijkanten met een los geklopt ei.

7

Spuit 3 dunne banen frangipane in het midden.

8

Verdeel over al deze vellen het appelmoes tot 1,5cm. van de rand.

9

Alsook de rozijnen, kandijsuiker en kaneel.

10

De vellen van 15,5cm. insnijden over de breedte met een spatie van ong. 1,5cm van begin tot einde (niet helemaal doorsnijden tot 2 cm. van de beide kanten in de lengte).

11

Deze vellen leggen we bovenop de kleinere gevulde vellen met de zijkanten mooi op elkaar (teveel bladerdeeg achteraan en vooraan afsnijden).

12

De zijkanten rondom vast drukken met een vork. Of met 2 vingers naast elkaar drukken, plaats tussen de 2 vingers een pen en til deze wat omhoog.

13

Bestrijken met los geklopt ei, bestrooien met de amandelen.

14

Afbakken op 175°C. gedurende 35 minuten uit de oven even wat laten afkoelen en voorzichtig op een rooster plaatsen.

15

Afkoelen en bestrijken met warme abricoter.

16

Tip: de frangipane kan je ook vervangen door een dun uitgerold plakje marsepein.

17

Je kan de appelmoes ook vervangen door ong. 7 verse appels in blokjes gesneden van 1cm. Stapel deze zo hoog mogelijk op het bladerdeegvel en rek het bovenste vel wat uit zodat het mooi bovenop het onderste past.

CategorieHACCP/Allergenen, , , , , ,

Ingrediënten

Per 9 stuks:
 0,50 theelepel Bladerdeeg Banquet d'or diepvries [2,5 x 56 cm. x 36,5 cm.]
 625 g Appelmoes met stukken
 25 g Rozijnen
 10 g Amandelschilfers
 10 g Kandijsuiker
 0,25 ons Kaneel
 0,38 theelepel Ei
 31,25 g Melkerijboter
 62,50 g Broyage
 18,75 g Bloem
 31,25 g Eieren
 Vanille
 Citroenrasp
 Abricoter

Aanwijzingen

1

Frangipane: boter zacht maken. Broyage met de eieren los kloppen, boter, citroenrasp, zout en vanille onder kloppen. Bloem onder spatelen.

2

Haal de vellen uit de diepvries en laat ontdooien.

3

Giet het appelmoes in een vergiet en laat dit minstens ½ uur uitlekken.

4

Vet de bakplaten in en bedek ze met boterpapier of bakmat.

5

Snijd het bladerdeegvel in 2 plakken van 13cm. en 2 plakken van 15,5cm.

6

Leg 2 plakken van 13cm. naast elkaar op de bakplaat en bestrijk de zijkanten met een los geklopt ei.

7

Spuit 3 dunne banen frangipane in het midden.

8

Verdeel over al deze vellen het appelmoes tot 1,5cm. van de rand.

9

Alsook de rozijnen, kandijsuiker en kaneel.

10

De vellen van 15,5cm. insnijden over de breedte met een spatie van ong. 1,5cm van begin tot einde (niet helemaal doorsnijden tot 2 cm. van de beide kanten in de lengte).

11

Deze vellen leggen we bovenop de kleinere gevulde vellen met de zijkanten mooi op elkaar (teveel bladerdeeg achteraan en vooraan afsnijden).

12

De zijkanten rondom vast drukken met een vork. Of met 2 vingers naast elkaar drukken, plaats tussen de 2 vingers een pen en til deze wat omhoog.

13

Bestrijken met los geklopt ei, bestrooien met de amandelen.

14

Afbakken op 175°C. gedurende 35 minuten uit de oven even wat laten afkoelen en voorzichtig op een rooster plaatsen.

15

Afkoelen en bestrijken met warme abricoter.

16

Tip: de frangipane kan je ook vervangen door een dun uitgerold plakje marsepein.

17

Je kan de appelmoes ook vervangen door ong. 7 verse appels in blokjes gesneden van 1cm. Stapel deze zo hoog mogelijk op het bladerdeegvel en rek het bovenste vel wat uit zodat het mooi bovenop het onderste past.

Notes

Appelstrudel