Bereid het beslag (zie cake).
Schil de appels waarvan 5 appels in stukjes onder de cake en 3 appels in schijfjes (niet te dun) om onderaan te schikken.
Boter de zijkanten van de lage gastronorm en leg onderaan een silpat (siliconen bakmat), schik hierop de schijfjes appel (in lange rijen) en verdeel het deeg voorzichtig bovenop de appelschijfjes.
Bak ong. 100 minuten op 140°C (na 1,1/2 uur priemtest). Na het bakken laat een ½ uur afkoelen (kanten los snijden waar het toch aan de vorm kleeft. Let op! Snij niet in de bakmat), keer de cake op een rooster en verwijder voorzichtig de bakmat.
Wanneer hij volledig afgekoeld is, abricoteren (zie desserten).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bereid het beslag (zie cake).
Schil de appels waarvan 5 appels in stukjes onder de cake en 3 appels in schijfjes (niet te dun) om onderaan te schikken.
Boter de zijkanten van de lage gastronorm en leg onderaan een silpat (siliconen bakmat), schik hierop de schijfjes appel (in lange rijen) en verdeel het deeg voorzichtig bovenop de appelschijfjes.
Bak ong. 100 minuten op 140°C (na 1,1/2 uur priemtest). Na het bakken laat een ½ uur afkoelen (kanten los snijden waar het toch aan de vorm kleeft. Let op! Snij niet in de bakmat), keer de cake op een rooster en verwijder voorzichtig de bakmat.
Wanneer hij volledig afgekoeld is, abricoteren (zie desserten).