Appelbeignets

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 75 g Bloem
 1 theelepel Eieren
 0,75 gal Bruin bier Piedboeuf
 0,50 fl oz Olie
 1 eetlepel Vanillesuiker
 15 g Suiker
 1,50 theelepel Appel jonagold/gored
 Bloemsuiker
 Snuifje zout
1

Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in ronde schijven van ongeveer 8 mm. met een gaatje in het midden. 1 appel is 6 a 7 schijven.

2

Friteuse op 180 C. zetten.

3

Doe bloem, vanillesuiker en zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier in de eierdooiers. Giet nu in het kuiltje beetje bij beetje het bruine bier terwijl u met de klopper goed mengt (geen klontertjes).

4

Klop het eiwit met de suiker machinaal stevig op en spatel op het laatst onder het beslag.

5

Dompel enkele appelschijven onder, haal ze er 1 voor 1 uit en strijk het teveel aan beslag aan de kant van de pot af, laat voorzichtig in de frituurolie glijden/zakken.

6

Rechtstreeks in de olie zonder mandjes, de beignets komen boven drijven. Bak beide zijden goudbruin (omdraaien: duw met een schuimspaan vooraan de beignet onder en ze draait vanzelf om). Schep uit en laat even uitlekken opkantpapier, leg op een zuivere warme schotel/bord en bestrooi rijkelijk met bloemsuiker.

7

Beignets kan met ander fruit (banaan, ananas, vijg etc.) enkel sappig fruit eerst droog deppen alvorens in het beslag te dompelen.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per 10 personen:
 75 g Bloem
 1 theelepel Eieren
 0,75 gal Bruin bier Piedboeuf
 0,50 fl oz Olie
 1 eetlepel Vanillesuiker
 15 g Suiker
 1,50 theelepel Appel jonagold/gored
 Bloemsuiker
 Snuifje zout

Aanwijzingen

1

Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in ronde schijven van ongeveer 8 mm. met een gaatje in het midden. 1 appel is 6 a 7 schijven.

2

Friteuse op 180 C. zetten.

3

Doe bloem, vanillesuiker en zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier in de eierdooiers. Giet nu in het kuiltje beetje bij beetje het bruine bier terwijl u met de klopper goed mengt (geen klontertjes).

4

Klop het eiwit met de suiker machinaal stevig op en spatel op het laatst onder het beslag.

5

Dompel enkele appelschijven onder, haal ze er 1 voor 1 uit en strijk het teveel aan beslag aan de kant van de pot af, laat voorzichtig in de frituurolie glijden/zakken.

6

Rechtstreeks in de olie zonder mandjes, de beignets komen boven drijven. Bak beide zijden goudbruin (omdraaien: duw met een schuimspaan vooraan de beignet onder en ze draait vanzelf om). Schep uit en laat even uitlekken opkantpapier, leg op een zuivere warme schotel/bord en bestrooi rijkelijk met bloemsuiker.

7

Beignets kan met ander fruit (banaan, ananas, vijg etc.) enkel sappig fruit eerst droog deppen alvorens in het beslag te dompelen.

Notes

Appelbeignets