Appel-Kaneel confituur suikerarm

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Voor 1.5 Kg:
Gewicht:
 6 g Agar agar
 900 g Jonagold appel (of andere)
 1 ons Kaneel (=6g)
 1 theelepel Citroen (=30g)
 600 g Zusto (suikervervanger)
 1 gal (=75g)
Koolhydraten:
 0,25 g Agar agar
 108 g Jonagold appel (of andere)
 1,65 g Kaneel
 10,80 g Citroen
 Water
Suikers:
 Agar agar
 106,20 g Jonagold appel (of andere)
 Kaneel
 0,90 g Citroen
 Zusto (suikervervanger)5.4 gr.+ 168 gr. polyolen
 Water
1

Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.

2

Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten behalve de Agar agar bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken. Plaats op een laag vuur en stoof de appelen, na ongeveer 30 minuten wanneer de appels 1/2 moes los je de agar agar op in een klein beetje water. Roer onder de confituur. Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Nu is de confituur klaar.

3

Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.

4

Plaats de confituur liefst in de koelkast, bewaart niet lang.

5

Info voedingswaarde: https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/

Ingrediënten

Voor 1.5 Kg:
Gewicht:
 6 g Agar agar
 900 g Jonagold appel (of andere)
 1 ons Kaneel (=6g)
 1 theelepel Citroen (=30g)
 600 g Zusto (suikervervanger)
 1 gal (=75g)
Koolhydraten:
 0,25 g Agar agar
 108 g Jonagold appel (of andere)
 1,65 g Kaneel
 10,80 g Citroen
 Water
Suikers:
 Agar agar
 106,20 g Jonagold appel (of andere)
 Kaneel
 0,90 g Citroen
 Zusto (suikervervanger)5.4 gr.+ 168 gr. polyolen
 Water

Aanwijzingen

1

Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.

2

Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten behalve de Agar agar bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken. Plaats op een laag vuur en stoof de appelen, na ongeveer 30 minuten wanneer de appels 1/2 moes los je de agar agar op in een klein beetje water. Roer onder de confituur. Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Nu is de confituur klaar.

3

Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.

4

Plaats de confituur liefst in de koelkast, bewaart niet lang.

5

Info voedingswaarde: https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/

Notes

Appel-Kaneel confituur suikerarm