Appel-Kaneel confituur

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd16 minutenKooktijd11 minutenTotale tijd27 minuten
 1 Pec Imperiale 30 gr.
 1,20 kg Jonagold appel (of andere)
 1 theelepel Kaneel
 1 Citroen
 50 ml Water
1

Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.

2

Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken.

3

Plaats op een laag vuur en stoof de appelen gaar gedurende ongeveer 30 minuten.

4

Wanneer de appels ½ moes zijn, roer de Pec er onder.

5

Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Nu is de confituur klaar.

6

Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.

7

Plaats de confituur liefst op een koele plaats of de koelkast, zodra je een potje opent moet het sowieso in de koelkast.

CategorieDieetbeperking,

Ingrediënten

 1 Pec Imperiale 30 gr.
 1,20 kg Jonagold appel (of andere)
 1 theelepel Kaneel
 1 Citroen
 50 ml Water

Aanwijzingen

1

Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.

2

Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken.

3

Plaats op een laag vuur en stoof de appelen gaar gedurende ongeveer 30 minuten.

4

Wanneer de appels ½ moes zijn, roer de Pec er onder.

5

Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Nu is de confituur klaar.

6

Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.

7

Plaats de confituur liefst op een koele plaats of de koelkast, zodra je een potje opent moet het sowieso in de koelkast.

Notes

Appel-Kaneel confituur