
1 Pec Imperiale 30 gr.
1,20 kg Jonagold appel (of andere)
1 theelepel Kaneel
1 Citroen
50 ml Water
1
Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.
2
Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken.
3
Plaats op een laag vuur en stoof de appelen gaar gedurende ongeveer 30 minuten.
4
Wanneer de appels ½ moes zijn, roer de Pec er onder.
5
Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Nu is de confituur klaar.
6
Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.
7
Plaats de confituur liefst op een koele plaats of de koelkast, zodra je een potje opent moet het sowieso in de koelkast.
CategorieKonfiturenDieetbeperkingVegan, Vegetarian
Ingrediënten
1 Pec Imperiale 30 gr.
1,20 kg Jonagold appel (of andere)
1 theelepel Kaneel
1 Citroen
50 ml Water