Appel in de oven

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 10 personen:
 10 theelepel Appels [Jonagored] maat 70/75
 183 g Melkerijboter
 91,66 g Kandijsuiker
 0,33 ons Kaneel
 1,67 gals Witte wijn
 Bloemsuiker
1

De boter zacht maken in de microgolfoven en mengen met de kandijsuiker en kaneel.

2

De appels op 1/3 van de steel rondom de appel met een mespunt door de schil insnijden [enkel door de schil].

3

Met een appelboor het klokhuis verwijderen.

4

Met behulp van een spuitzak de botermassa in de holte spuiten met een kleine hoeveelheid bovenop.

5

In een schaal plaatsen en een weinig witte wijn toevoegen.

6

Garen in de oven op 170 °C gedurende 25 minuten steek met een mes tot in het midden van de appel om te testen of die zacht is (let op: niet tot moes garen).

7

Bestrooien met bloemsuiker.

CategorieHACCP/Allergenen,

Ingrediënten

Per 10 personen:
 10 theelepel Appels [Jonagored] maat 70/75
 183 g Melkerijboter
 91,66 g Kandijsuiker
 0,33 ons Kaneel
 1,67 gals Witte wijn
 Bloemsuiker

Aanwijzingen

1

De boter zacht maken in de microgolfoven en mengen met de kandijsuiker en kaneel.

2

De appels op 1/3 van de steel rondom de appel met een mespunt door de schil insnijden [enkel door de schil].

3

Met een appelboor het klokhuis verwijderen.

4

Met behulp van een spuitzak de botermassa in de holte spuiten met een kleine hoeveelheid bovenop.

5

In een schaal plaatsen en een weinig witte wijn toevoegen.

6

Garen in de oven op 170 °C gedurende 25 minuten steek met een mes tot in het midden van de appel om te testen of die zacht is (let op: niet tot moes garen).

7

Bestrooien met bloemsuiker.

Notes

Appel in de oven