
Per 10 personen:
54,54 g Water
27,27 g Melkerijboter
43,63 g Bloem
1,45 theelepel Eieren
Zout
36,36 g Advocaat vloeibaar
4,54 g Cointreau
0,50 stokje Gelatine 3gr.
9,09 g Suiker(aardbeien, bosbes,framboos, rode bes, braambes)
0,72 theelepel Eidooiers
45,45 g Slagroom 40%
54,54 g Fondant
Gele kleurstof
1
Bereid kleine soezen zo groot als een pingpongbal (zie desserts).
2
Bereid advocaatmousse (zie desserts), plaats even in de koeling tot de mousse begint op te stijven en vul dan de soezen.
3
Laat volledig opstijven in de koelkast, gele fondant op het laatst aanbrengen omdat deze in een klassieke koeling na een tijdje verwatert.
4
Gele fondant: (fondant is een bakkerijgrondstof nl. het witte glazuur op gebak)
5
In de microgolfoven lauw maken, omroeren met enkele druppels gele kleurstof.
6
Dop de bovenkant van de soes in de fondant, het teveel met de vinger afstrijken.
7
Laat enkele minuutjes opstijven, bewaren in de koelkast.
Ingrediënten
Per 10 personen:
54,54 g Water
27,27 g Melkerijboter
43,63 g Bloem
1,45 theelepel Eieren
Zout
36,36 g Advocaat vloeibaar
4,54 g Cointreau
0,50 stokje Gelatine 3gr.
9,09 g Suiker(aardbeien, bosbes,framboos, rode bes, braambes)
0,72 theelepel Eidooiers
45,45 g Slagroom 40%
54,54 g Fondant
Gele kleurstof