
Per 12 personen:
8 theelepel Eierdooiers
100 g Suiker
4 stokjes Gelatine
50 g Cointreau
400 g Advocaat vloeibaar
500 g Slagroom 40%
1
Bereid advocaat (zie desserts).
2
Laat de gelatine weken ongeveer 5 minuten in koud water, slagroom met de helft van de suiker voor ¾ opkloppen.
3
De eidooiers met de andere helft van de suiker machinaal wit kloppen.
4
Vanaf nu is het belangrijk om alle grondstoffen bij je te hebben staan, alsook snel te werken.
5
De gelatineblaadjes uitknijpen, smelten in de microgolfoven en druppelsgewijs onder de advocaat roeren.
6
Spatel de advocaat onder de wit geklopte eidooiers.
7
Spatel deze massa onder de slagroom.
8
Spuit met een effen spuitmondje in de glazen, laten opstijven in de koelkast.
Afwerking:
9
Afwerken met een rossas slagroom en een chocolade garnituur.
Kan samen met chocolademousse geserveerd worden (advocaatmousse onderaan).
Ingrediënten
Per 12 personen:
8 theelepel Eierdooiers
100 g Suiker
4 stokjes Gelatine
50 g Cointreau
400 g Advocaat vloeibaar
500 g Slagroom 40%