Abricoter

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd4 minuten
Per 100g:
 80 g Abrikozen in blik netto
 40 g Suiker
1

De blikken laten uitlekken en samen met de suiker op een klein vuurtje inkoken .

2

Wanneer de abrikozen donker oranje gekleurd zijn mixen, doe wat abricoter tussen duim en wijsvinger en beweeg deze kort op en neer ongeveer 1cm. hoog.

3

Als de abricoter een mooi lijntje blijft tussen de vingers dan is die dik genoeg.

4

Zo niet nog een beetje inkoken, opgelet brand nu wel snel aan.

5

Kan zeer lang in een bokaaltje bewaard worden, voor gebruik even de nodige hoeveelheid opwarmen.

6

Uitstrijken met een platte verfborstel (verfborstel alleen voor voeding gebruiken).

Ingrediënten

Per 100g:
 80 g Abrikozen in blik netto
 40 g Suiker

Aanwijzingen

1

De blikken laten uitlekken en samen met de suiker op een klein vuurtje inkoken .

2

Wanneer de abrikozen donker oranje gekleurd zijn mixen, doe wat abricoter tussen duim en wijsvinger en beweeg deze kort op en neer ongeveer 1cm. hoog.

3

Als de abricoter een mooi lijntje blijft tussen de vingers dan is die dik genoeg.

4

Zo niet nog een beetje inkoken, opgelet brand nu wel snel aan.

5

Kan zeer lang in een bokaaltje bewaard worden, voor gebruik even de nodige hoeveelheid opwarmen.

6

Uitstrijken met een platte verfborstel (verfborstel alleen voor voeding gebruiken).

Notes

Abricoter