Aardappelpuree is een klassiek gerecht, maar voor velen niet altijd zo evident.
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen
Stoom gaar gedurende 25 a 30 minuten (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur gedurende een 3-tal minuten openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
Intussen de melk onder het kookpunt brengen.
In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.
Melk toevoegen en verder mengen (de nodige hoeveelheid afnemen voor de diëten)
Boter smelten, toevoegen en verder mengen.
Opnieuw afsmaken.
Warm houden au bain-marie.
Alle opgegeven recepten en hun respectievelijke inhoud zijn louter informatief. Gebruik ervan is op eigen verantwoordelijkheid. De auteur van het recept kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten of de gevolgen hiervan.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen
Stoom gaar gedurende 25 a 30 minuten (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur gedurende een 3-tal minuten openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
Intussen de melk onder het kookpunt brengen.
In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.
Melk toevoegen en verder mengen (de nodige hoeveelheid afnemen voor de diëten)
Boter smelten, toevoegen en verder mengen.
Opnieuw afsmaken.
Warm houden au bain-marie.