Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Zoetzure saus

Zoetzure saus

Ingrediënten

Per liter



Suiker

110 gr.

Tomatenpuree

90 gr.

Ananas in blik

304 gr.

Kippenbouillon Knorr

15 gr.

Azijn

0,3 dl.

Wortelen

 100 gr.

Grote uien

100 gr.

Aardappelzetmeel

30 gr.

Water


Pezo


Bereiding:

Wortelen schillen en in schijfjes snijden, uien pellen en langs over doorsnijden.

De halve ui nogmaals in de lengte in 3 snijden en dan in de breedte stukjes snijden van 1cm. dik.

Ananas afgieten en in stukjes snijden van 0,5 cm.

De suiker weinig bevochtigen met water en licht laten karameliseren, blussen met ananassap en weinig water.

Even laten los koken, tomatenpuree, kippenbouillon, azijn en peper toevoegen.

Verder aanvullen met water en laten koken, intussen de wortelen en uien beetgaar stoven in een weinig olie.

De groenten en de ananas bij de saus doen en afsmaken met zout (suiker, azijn indien nodig), binden met een papje van aardappelzetmeel en een weinig water.

Nogmaals proeven en afsmaken.

Voor een licht pikante saus 4 koffielepels sambal toevoegen.











  


HACCP/ALLERGENEN