Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Wortelpuree

Wortelpuree

Ingrediënten

Per 10 personen



Aardappelen

 2,25 kg.

Wortelen bruto

1,3 kg.

Melkerijboter

31,25 gr.

Halfvolle melk

  0,938 dl.

Peterslie

6,25 gr.

Suiker


Pezo


Nootmuskaat


Bereiding:

Wortelen schillen, machinaal in blokjes (schijfjes) snijden en gaar steamen.

Fijnmalen met de vleesmolen (of staafmixer)

Melk en boter apart op het vuur zetten.

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

Gaarstomen voor 25 min. in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min openzetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

In de ketel plat draaien, fijn gemixte wortelen, hete melk, kruiden (geen suiker) toevoegen en verder mengen (een hoeveelheid af nemen voor de diëten).

Gesmolten boter, suiker (indien nodig) toevoegen en nogmaals afsmaken.

Warm houden au bain-marie.

Afwerking: eventueel op het laatste gehakte peterselie onder mengen, lekker fris van smaak (niet te lang warm houden anders verkleurt de peterselie).

Je kunt ook fijngesnipperde (in boter gestoofde) ui  aan de puree toevoegen maar deze moet je er op het laatst onder spatelen (of draaien op traagste snelheid) omwille smaakwijziging.







  



HACCP/ALLERGENEN