Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Witloofsoep

Witloofsoep

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten groen dv.

133 gr.

Witloof

200 gr..

Kippenbouillon Knorr

8,3 gr.

Halfvolle melk

6,7 cl.

Roux

11,67 gr.

Gehakte peterselie


Pezo






Bereiding:

De soepgroenten, kippenbouillon Knorr en peper met heet water aan de kook brengen.

De bittere kern uit het witloof verwijderen.

Zodra de soep kookt 4/5 van het witloof in stukken toevoegen.

½ Uur voor afwerking van de soep de halfvolle melk toevoegen en aan de kook brengen.

De soep mixen en afsmaken met pezo.

Soep mixen, binden met roux en nogmaals afsmaken.

Garnituur :

Snij het overige 1/5 in heel fijne reepjes en beetgaar stoven met een klontje boter, afsmaken met pezo. Afwerken met gehakte peterselie en het witloof.


HACCP/ALLERGENEN