Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Witloofsalade

Witloofsalade

Ingrediënten

Per 10 personen



Witloof

1,250 kg.

Mayonaise vaste

250 gr.

Gehakte peterselie

3,750 gr.

Pezo


Bereiding:

Verwijder de verkleurde blaadjes van het witloof.

Halveer in de lengte, leg plat op de snijplank en geef insnijdingen tot bijna aan de achterkant.

Versnipper nu het witloof tot aan de harde bittere kern (niet gebruiken).

Doe het versneden witloof in een ruime spoelbak met koud water.

Wanneer al het witloof versneden is overscheppen in een 2de spoelbak met koud water, dit zorgt ervoor dat het witloof mooi wit blijft voor een langere tijd.

Schep over in een vergiet (gastronorm mand) en laat uitlekken, eventueel uitzwieren in een handdoek.

Meng de mayonaise er onder en smaak af met pezo.

Afwerken met gehakte peterselie.









HACCP/ALLERGENEN