Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Witloof in de oven
Bereiding:
1 dag voordien.
Het witloof reinigen, wassen en in een bak schikken.
Per bak het sap van 2 citroenen, pezo en een weinig suiker.
Afdekken met boterpapier, 2 borden en een deksel en gaar steamen (ong. 1 uur).
Als het witloof gaar is, laten uitlekken in een mand met de kop naar beneden.
Leg een snede ontvette hesp open, een weinig gehakt (ong. een bolletje van een kleine ijsschepper) op leggen en plat drukken op de hesp (dun laagje maar).
Leg hierop een stok witloof en oprollen, schik in de schotel.
Bereid een bechamel (zie sauzen) meng er 800gr. gemalen kaas onder en giet dit over de rolletjes.
Bestrooien met gemalen kaas en afbakken op 180°C. gedurende 35min.
Voor moslims kan het gehakt en ham vervangen worden door gerookte zalm
Met 200gr. (verpakking Aldi) = 3pers.