Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
(Wilfredo's) Limoncello
Bereiding:
Gebruik enkel verse citroenen die mooi geel zijn en nog hard aanvoelen. Donker gele zijn meestal niet zo vers meer.
Leg de verse citroenen in lauw water voor ½ uurtje. Was de citroenen lichtjes met de zachte zijde van een schuursponsje. Spoel ze af en schil ze met een aspergeschiller, die schilt het dunst en bijna zonder wit van onder de schil. Snij de schillen in stukken van max. 5 cm. Groot.
Doe de schillen in een weckpot 2 l. (goed afsluitbare pot met deksel) en giet de alcohol 96% er bovenop.
Laat 1 week op een donkere koele plaats trekken en schud regelmatig eens om. Zorg er wel voor dat de schillen altijd blijven onder staan.
Kook op de 6 de dag het water met de suiker kort op en plaats in een spoelbak met koud water zodat de siroop heel snel kan afkoelen. Dek af met plastiekfolie en zet in de koelkast.
De 7 de dag giet de alcohol 96% met de schillen door een fijne zeef en laat even uitlekken. Giet de alcohol 96% rustig bij de suikersiroop. Vul af in zuivere flessen en laat nog eens staan voor 1 maand op een donkere koele plaats.
Tip: je kan de limoncello bewaren in de diepvries (bevriest niet), lekker fris als shotje. Ook lekker bij vanilleijs.
Vervang de citroenen voor de helft door limoenen (neem er dan 1 meer) of allemaal limoenen (neem er dan 2 meer).
Je kan ook sinaasappelen nemen maar voeg dan wel een kaneelstokje toe als extra toets.