Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Weetjes
Gastronorm formaat:
32,5cm. op 53cm.
Catharina bakvorm:
Rond (effen), 4,3 cm. hoog, onder Ø 20cm., boven Ø 22cm. Inhoud: 1,2Liter
Fondant:
Bakkerijgrondstof (witte glazuur op gebak) goedkoop en makkelijk te verkrijgen bij de bakker in kleine hoeveelheden in grote hoeveelheden bij de speciaalzaak.
Pezo:
Kruiden met Peper en Zout, wordt soms al gemengd klaar gezet.
Silpat:
Siliconen bakmat.
Roux:
Bindmiddel van bloem en vetstof.
Bakplaat bekleden:
Bestrijk een bakplaat met gesmolten boter (diagonaal en randen) voordat de boter opgesteven is het stuk boterpapier in kleven en aan de randen gelijk snijden.
Overkoken:
(een grotere pot is een begin) kan je voorkomen door een lepeltje olie of klontje boter bij het kookwater te doen.