Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Waterzooisoep

 Waterzooisoep

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten oranje dv.

 133 gr.

Maizena

10 gr.

Kippenbouillon Knorr

10 gr.

Bloemkool

 0,067 st.

Erwten dv.

16,67 gr.   

Halfvolle melk

6,7 cl. 

Kippen

86 gr.

Gehakte peterselie


Water


Pezo


Bereiding:

De dag voordien een bouillon maken van de kippen (zie kippenbouillon).

De soepgroenten, kippenbouillon Knorr, verse kippenbouillon en peper met heet water aan de kook brengen.

De gekookte kippen pellen en in kleinere stukjes verdelen.

1/2 Uur voor afwerking van de soep de erwten en bloemkoolroosjes toevoegen.

¼ Uur voor afwerking van de soep de halfvolle melk toevoegen en aan de kook brengen.

De maïzena in een weinig water oplossen en de soep binden.

Afsmaken met pezo.

Garnituur:

De stukjes kip even opwarmen in de soep en gehakte peterselie.


HACCP/ALLERGENEN