Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Waterkerssoep

Waterkerssoep

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten groen dv.

200 gr.

Waterkers groot blad bussel

0,75 st..

Kippenbouillon Knorr

12,5 gr.

Blanke roux

20 gr.

Room 20%

3 cl.

Pezo


Water


Bereiding:

1,5 bussels waterkers = 230 gr. netto

Was de waterkers grondig en snij de bussels in stukken.

Zet de soepgroenten, kippenbouillon Knorr, peper op in heet water en breng aan de kook.

Zodra de soepgroenten gaar zijn de soep mixen met de roux tot gewenste dikte. Neem de mixer er even uit en voeg de waterkers toe, na 5 min. de soep verder fijn mixen (dit zorgt ervoor dat de soep mooi groen blijft).

Zet het vuur lager en roer de room er onder, smaak nogmaals af. Eventueel passeren door een puntzeef en afwerken met enkele plukjes waterkers


HACCP/ALLERGENEN