Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Vol-au-Vent

Vol-au-Vent



























Bereiding:

Een dag voordien de champignons wassen, in schijfjes snijden en opzetten in melk.

Afdekken met papier, bord en deksel.

Gaarkoken, afkoelen en in de koeling plaatsen.  

Het kippenvlees opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen.

Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.

Opnieuw opzetten (juist onder zetten) met de hele wortel, gehalveerde ui, laurierblaadjes, peper en kippenbouillon.

Gaarkoken, onder het kookpunt laten trekken.

Intussen de kleine gehaktballetjes rollen, blancheren in gezouten water en afgieten.

De wortel, laurier en ui voorzichtig uit de pot verwijderen

Het gare kippenvlees afgieten en het vocht opvangen, dit inkoken samen met fond van de champignons.

(Een deel vocht afnemen en binden met aardappelzetmeel voor de diëten.)

De rest van het vocht binden met roux (met mixer) en room toevoegen.

Kippenvlees en champignons voorzichtig onder roeren (hoeveelheid afnemen voor de moslims).

Gehaktballetjes toevoegen en opwarmen.

Afwerking: gehakte peterselie na verdeling over strooien.