Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Vleessaus

Vleessaus

Ingrediënten

Per liter



Vleesbouillon Knorr

28,75 gr.

Kippenbouillon Knorr

5 gr.

Uien

1/04/2015

Wortelen

1/04/2015

Laurier

0,375 blaadjes

Gerookt spek

50 gr.

Bruine roux Knorr

62,5 gr.

Rode wijn

1,25 dl.

Water

0,75 l.

Pezo


Bereiding:

Snij het spek in grove blokjes en bak bruin in een beetje vetstof, voeg de grof gesneden ui en wortel toe en laat even mee kleuren.

Blus met de rode wijn en laat even opkoken.

Voeg nu alle andere grondstoffen toe behalve de bruine roux en laat gedurende 2 uur pruttelen.

Passeren door een puntzeef, opkoken, binden met de bruine roux en afsmaken.

Alcohol is verdwenen na 2 uur koken, rode wijn kan vervangen worden door extra water.

Deze saus is een basis en kan verder afgeleid worden met mosterd, pickles, fruit etc….












  


HACCP/ALLERGENEN