Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Visbouillon

Visbouillon

Ingrediënten

Per liter



Visafval

400 gr.

Witte wijn

0,2 l.

Grote uien

 0,2 st.

Laurierblad

 1/2 blad

Citroen

0,2 st.

Afval selder (blad)

weinig

Champignonafval

weinig

Peterseliestengel

weinig

Thijm


Peper van de molen


Bereiding:

Schil de citroen.

Reinig de ui en selder en snij in grovere stukken, fruit in weinig olie.

Leg de visafval boven op en laat even onder deksel stomen.

Voeg witte wijn, water en de overige ingrediënten toe en breng naar het kookpunt.

Laat gedurende een uurtje net onder het kookpunt trekken (niet koken).

Voorzichtig door een puntzeef passeren in een emmer, plaats deze in een spoelbak met koud water om snel af te koelen.

Plaats goed afgedekt in de koelkast.

De volgende dag is de visbouillon helder, giet voorzichtig af zodat het bezinksel gescheiden blijft.











  


HACCP/ALLERGENEN