Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA
Vegetarische lasagna
Ingrediënten |
Per 10 personen |
|
|
Courgette netto |
563 gr. |
Wortelen netto |
375 gr. |
Champignons netto |
188 gr. |
Tomatensaus |
1,25 l. |
Lookpasta |
0,375 eetlepel |
Lasagnavellen voorgekookt |
625 gr. |
Olie |
0,375 dl. |
Tomatenpuree |
450 gr. |
Grote uien netto |
375 gr. |
Groentenbouillon Knorr |
37,5 gr. |
Tomatenblokjes |
313 gr. |
Bechamel |
1,25 l. |
Oregano/basilicum |
2,5 gr. |
Pezo |
|
Aardappelzetmeel |
weinig |
Bereiding:
Bereid een bechamelsaus en intussen …
Reinig de groenten, snij de courgette (met schil) in blokjes van 0,5cm. De wortelen, champignons in schijfjes en de ui versnipperen.
Verhit de olie in een ruime pan, fruit de wortel, ui en champignons tot ze glazig zijn.
Tomatenpuree toevoegen en even kort laten meebakken tot de tomatenpuree oranje kleurt. Blussen met water en tomatensaus. Voeg nu de groentebouillon, lookpasta en peper toe en roer om.
Giet de saus over in een ruime kookpot en laat zachtjes pruttelen (regelmatig omroeren). Na een ½ uurtje de courgetteblokjes, kruiden toevoegen en laat nu de saus (groenten) gaar pruttelen. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en laat even opkoken.
Afsmaken met pezo en eventueel bijbinden (met een papje van water/aardappelzetmeel).
De lasagne opbouwen zoals “lasagne bolognaise” (zie vleesgerechten).
|
HACCP/ALLERGENEN |
|
||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|