Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Vegetarische lasagna

Vegetarische lasagna

Ingrediënten

Per 10 personen



Courgette netto

 563 gr.

Wortelen netto

375 gr.

Champignons netto

 188 gr.

Tomatensaus

 1,25 l.

Lookpasta

0,375 eetlepel

Lasagnavellen voorgekookt

625 gr.

Olie

0,375 dl.

Tomatenpuree

450 gr.

Grote uien netto

375 gr.

Groentenbouillon Knorr

37,5 gr. 

Tomatenblokjes

313 gr. 

Bechamel

1,25 l.

Oregano/basilicum

2,5 gr.

Pezo


Aardappelzetmeel

weinig

Bereiding:

Bereid een bechamelsaus en intussen …

Reinig de groenten, snij de courgette (met schil) in blokjes van 0,5cm. De wortelen, champignons in schijfjes en de ui versnipperen.

Verhit de olie in een ruime pan, fruit de wortel, ui en champignons tot ze glazig zijn.

Tomatenpuree toevoegen en even kort laten meebakken tot de tomatenpuree oranje kleurt. Blussen met water en tomatensaus. Voeg nu de groentebouillon, lookpasta en peper toe en roer om.

Giet de saus over in een ruime kookpot en laat zachtjes pruttelen (regelmatig omroeren). Na een ½ uurtje de courgetteblokjes, kruiden toevoegen en laat nu de saus (groenten) gaar pruttelen. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en laat even opkoken.

Afsmaken met pezo en eventueel bijbinden (met een papje van water/aardappelzetmeel).

De lasagne opbouwen zoals “lasagne bolognaise” (zie vleesgerechten).






  



HACCP/ALLERGENEN