Copyright © Alle rechten voorbehouden | Managed en gehost door Hantai BVBA

Schoolkeuken

Leopoldstraat 35/6

2550 KONTICH

Belgium




Contactgegevens:


Telefoon: +32472218267

E-mail: info@schoolkeuken.be



Links:

Chateau Marcel

Kunstenares Conny Verellen

Hantai



Uiensoep

Uiensoep

Ingrediënten

Per liter



Soepgroenten groen dv.

 67 gr.

Grote uien

333 gr.

Kippenbouillon Knorr

 8,33 gr.

Gezouten spek

33 gr.

Pezo


Water


Bereiding:

De soepgroenten, kippenbouillon en peper opzetten met heet water, zo snel mogelijk aan de kook brengen.

4/5 van de geschilde uien in kleinere stukken snijden.

Zodra de soep kookt de uien toevoegen en gaar koken.

Intussen de overige uien in fijne reepjes versnijden en met weinig boter kort stoven.

Het gezouten spek ontzwoerden en kraakbeen verwijderen en in lardons (reepjes) snijden.

Kort bakken in een beetje boter en laten uitlekken (om het teveel aan vet te verwijderen)

De soep mixen en verder afsmaken met pezo.

Het spek en gestoofde uien toevoegen en even opkoken.

Als garnituur eventueel gemalen kaas/croutons bij geven.

HACCP/ALLERGENEN